«Είμαι εχθρός των πραγματικών τρομοκρατών…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     
 

Η σημερινή ανοίκεια επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, μάλλον θα αναφέρεται σε μια ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού, βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, προ μηνός, με αφορμή την προβολή της ταινίας IL DIVO που αναφέρεται στη  περίοδο Αντρεότι  στην Ιταλία, στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Το  θέμα ήταν «Κινηματογράφος & Πολιτική», και βέβαια συναφές με την τρομοκρατία και την «τρομοκρατία».

 Ο Γρηγόρης Ψαριανός, απαντώντας  σε σχόλιο απογευματινής εφημερίδας για την ομιλία του αυτή  είχε δημοσιεύσει την άλλη ημέρα (18.11.08) στην ΑΥΓΗ το κείμενο που επισυνάπτεται:

«ΒΡΟΝΤΑΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ…   
 Μακάρι να αυξηθεί η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως του Σπάρτακου, του Κολοκοτρώνη, της Γαλλικής Επανάστασης, των μπολσεβίκων, των μαχητών της Ισπανίας, του ΕΛΑΣ, των επαναστατών της Κούβας, των κινημάτων της Λατινικής Αμερικής, της Άνοιξης της Πράγας, του Μάη του ’68, της πλατείας Τιεν Αν Μεν, που είναι γνωστό βέβαια ότι όλοι αυτοί και όσοι άλλοι αγωνίζονται για τα δίκαια του κόσμου εύκολα αποκαλούνται τρομοκράτες, κλέφτες, ληστοσυμμορίτες κ.λπ. από τις κάθε λογής εξουσίες, από πλανητάρχες, εκδοτικά συγκροτήματα και άλλους εξωφυλαρούχες.
Εξακολουθώ να είμαι οπαδός αυτής της τρομοκρατίας και εχθρός των πραγματικών τρομοκρατών που βομβαρδίζουν χώρες ολόκληρες, νοσοκομεία, σχολεία, εξοντώνουν εκατομμύρια αμάχους υμνούμενοι από κονδυλοφόρους της νομιμότητας και της παγκόσμιας τάξης.
Όπως είπε και ο Ιταλός τροβαδούρος που ανέφερα και στο Τριανόν (αλλά δεν πρόσεξε, φαίνεται, η συντάκτρια του σχολίου), «όποιος δεν τρομοκρατεί πεθαίνει ο ίδιος από τρόμο». Όπως επίσης ανέφερα, το πρόβλημα δεν είναι οι «τρομοκρατικές οργανώσεις», αλλά διάφοροι πράκτορες και χαφιέδες που διεισδύουν αλλοιώνοντας το νόημα της εξέγερσης ή του δίκαιου αγώνα, υπονομεύουν και προβοκάρουν.
Αλήτες και τρομοκράτες ως γνωστόν ήταν και τα παιδιά των εξεγέρσεων της Νομικής και του Πολυτεχνείου (μέρες που ‘ναι), όπου και στις τρεις συμμετείχα, όχι ως πληθωρικός βουλευτής (!) ούτε ως μουσικός παραγωγός (!) ούτε ως αντάρτης πόλεων (!).
Επίσης, αγαπητή Ιωάννα, ουδείς θεατής από τους παρόντες στο Τριανόν επεσήμανε πως η «προκλητική» δήλωση – που δεν κατάλαβες ή κακώς στη μετέφεραν – «αντιφάσκει με την ιδιότητα του ενταγμένου σε θεσμικά πλαίσια βουλευτή», γιατί απλούστατα δεν υπάρχει αντίφαση ούτε και «ενταγμένος».
Δυστυχώς μερικά πράγματα δεν μπορούν ή δεν θέλουν μερικοί να τα πάρουν στα σοβαρά. Ίσως είναι και δουλειά τους να τα παραποιούν.
Επίσης, δυστυχώς για μένα, μερικά δημοσιεύματα εξακολουθώ να τα παίρνω στα σοβαρά.»
        
11.12.08

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *