Εξωφρενική η επαναλειτουργία των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του ΠΑΘΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

19/01/2010

ΘΕΜΑ: Εξωφρενική η επαναλειτουργία των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του ΠΑΘΕ

Στην απαράδεκτη ενέργεια να επαναλειτουργήσουν κανονικά από την περασμένη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα διόδια στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του ΠΑΘΕ -λειτουργία που είχε διακοπεί λόγω του κλεισίματος των Τεμπών-, προχώρησε η ανάδοχος εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», παρά το γεγονός ότι τα Τέμπη παραμένουν ακόμη κλειστά. Τη στιγμή μάλιστα, που σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υποδομών, η Κοιλάδα αναμένεται να παραμείνει κλειστή μέχρι τα τέλη Μαΐου!
Η απόφαση της εταιρίας να επαναλειτουργήσει τα διόδια, έφερε κυριολεκτικό ξεσηκωμό στους πολίτες της Πιερίας αλλά και άλλων περιοχών που πλήττονται από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της διέλευσης.
Ειδικότερα: Στα διόδια Αιγινίου σημειώθηκαν επεισόδια, όταν κάτοικοι της Πιερίας κατέλαβαν τον Σταθμό και αποχώρησαν μόνο όταν τους γνωστοποιήθηκε η παρέμβαση της Εγνατίας Α.Ε. και η μη λειτουργία των διοδίων.
Στα διόδια Μοσχοχωρίου, πολλοί οδηγοί αρνήθηκαν να πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο, συμπληρώνοντας την ειδική αίτηση, στην οποία εξηγούσαν τους λόγους της αντίδρασής τους.
Στα διόδια Λεπτοκαρυάς οι μειωμένες τιμές που είχαν εξαγγελθεί δεν εφαρμόστηκαν, καθώς δεν λειτούργησαν τα διόδια στο Κλειδί για να επιμεριστεί η χρέωση ανά χιλιόμετρο.
Επειδή πρόκειται για πραγματικό «χαράτσι», τη στιγμή που οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διέρχονται, μέσω παρακαμπτηρίων, μεγάλο μέρος της ΠΑΘΕ.
Επειδή η εταιρία συστηματικά δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Επειδή είναι πρόκληση τόσο απέναντι στους πολίτες που ταλαιπωρούνται εδώ και ένα μήνα σχεδόν από το κλείσιμο των Τεμπών με μεγάλο οικονομικό κόστος, κινδύνους, ταλαιπωρία και ψυχική φθορά όσο και απέναντι στο νομό Λάρισας που έχει κοπεί στα δυο και γονάτισε οικονομικά και κοινωνικά, χωρίς δική του ευθύνη.

Ερωτάται ο υπουργός:

• Θα παρέμβει δραστικά, ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της εταιρίας;
• Θα μεσολαβήσει ώστε να υπάρχει ελεύθερη διάβαση σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων του ν. Λάρισας μέχρι τη στιγμή που τα Τέμπη θα ξαναδοθούν στην κυκλοφορία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηρώ Διώτη

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Δημήτρης Παπαδημούλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *