Η ακτοπλοικη συνδεση του Καστελοριζου

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ       

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελόριζου. 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελόριζου με τον Πειραιά είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας και βέβαια αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.Εκτός από το δικαίωμα των κατοίκων στη διακίνηση τους, εθνικοί λόγοι επιβάλλουν να υπάρξει κρατική μέριμνα για να κρατηθούν ζωντανά τα νησιά της παραμεθόριας νησιωτικής Ελλάδας.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής παρενέβη και δρομολόγησε προσωρινά το πλοίο «Μιλένα».Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη ότι το πλοίο της εταιρίας G.A. Ferries θα εκτελούσε δρομολόγια έως τις 31 Οκτωβρίου 2008, το «Μιλένα» πραγματοποίησε μόλις 3 – 4 δρομολόγια από τον Πειραιά προς το Καστελόριζο.

Στις 25 Μαϊου 2008 η εταιρία GA Ferries διέκοψε τη σύνδεση με το Καστελλόριζο, γνωστοποιώντας ότι έληξε η υποχρέωση της για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Κατόπιν αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, που δεν αφορά ασφαλώς μόνο το Καστελόριζο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, μετά από απαίτηση και των κατοίκων κλείνει το λιμάνι του νησιού, από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008, επ’ αόριστον.   

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  1. Πώς προτίθεται να παρέμβει άμεσα για να μην διακοπεί η σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά;
  2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να διασφαλίσει την ακτοπλοοϊκή σύνδεση του ακριτικού νησιού  με τον Πειραιά;

 Ο ερωτών βουλευτής   

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *