Παράλογη και με κραυγαλέες αδικίες η ΚΥΑ που καθορίζει τα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

31-01-2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα: «Παράλογη και με κραυγαλέες αδικίες η ΚΥΑ που καθορίζει τα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών»

Στις 25/01 το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) σε μία ακόμη ανακοίνωσή του για την επικείμενη αύξηση των εισιτηρίων των Μ.Μ.Μ., καταδεικνύει με σαφή παραδείγματα ότι πλέον θα είναι οικονομικά πιο συμφέρουσες οι μετακινήσεις των πολιτών με το Ι.Χ. τους, παρά με τα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης. Αδιανόητο για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα από όποια πλευρά να το δει κανείς, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά. Οι αυξήσεις είναι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες πρώτα-πρώτα γιατί γίνονται τη στιγμή που το εισόδημα των μισθωτών, οι οποίοι και αποτελούν την πλειοψηφία των μετακινούμενων με τα Μ.Μ.Μ., έχει συρρικνωθεί δραματικά, ενώ, ταυτόχρονα, αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των άνεργων συμπολιτών μας.

Από την άλλη, η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η οποία έχει χειροτερέψει με την κατάργηση δρομολογίων και μείωση της συχνότητάς τους, οπότε οι επιβάτες και ταλαιπωρούνται περισσότερο και καλούνται να πληρώσουν περισσότερο!

Όσον αφορά στο πόσο θα στοιχίζει η μετακίνηση στην πόλη με ΙΧ σε σύγκριση με τα ΜΜΜ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΝΚΑ, προκύπτει ότι με το αντίτιμο ενός εισιτηρίου των 1,40 Ευρώ, το Ι.Χ. διανύει δεκατέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα! Είναι απαράδεκτο να συμφέρει οικονομικά η μετακίνηση στην πόλη με Ι.Χ. και όχι με τα Μ.Μ.Μ.! Άλλη μια απόδειξη, μετά τις καταργήσεις γραμμών και την υποβάθμιση του ΟΣΕ, για το πόσο ολοφάνερα και προκλητικά η κυβέρνηση ενισχύει τη χρήση του Ι.Χ. και απομακρύνει τους πολίτες από τα Μ.Μ.Μ., παρά τις δηλώσεις εκπροσώπων της περί του αντιθέτου. Και αυξημένη χρήση του Ι.Χ. συνεπάγεται αυξημένους ρύπους, πιο έντονο κυκλοφοριακό και φυσικά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Φαίνεται ότι με την Κ.Υ.Α. (Αρ. Πρωτ. 385/ΕΓΔΕΚΟ 0012/5.1.2011) που ορίζει τις νέες τιμές των εισιτηρίων, η κυβέρνηση επιδεικνύει πλήρη απουσία και ανικανότητα για σχεδιασμό και εφαρμογή ενός λειτουργικού και ποιοτικού συστήματος μαζικών μεταφορών. Κραυγαλέα απόδειξη της προχειρότητας(;) με την οποία συντάχθηκε η εν λόγω Κ.Υ.Α. αποτελεί η εξοργιστική αδικία που προκύπτει από τις νέες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου που υπολογίζονται σε 16.000 περίπου. Μέχρι τώρα η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών των 35 ευρώ περιλάμβανε και τις γραμμές express της ΕΘΕΛ για Αεροδρόμιο. Τώρα, η μηνιαία κάρτα αφενός αυξάνεται στα 45 ευρώ, αφετέρου δεν περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες γραμμές, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος στο χώρο του αεροδρομίου να πρέπει να πληρώνει εκτός από τα 45 ευρώ της κάρτας, και ξεχωριστό εισιτήριο στις γραμμές express, δηλαδή επιπλέον 10 ευρώ ημερησίως, οπότε συνολικά για 25 εργάσιμες ημέρες περίπου 300 ευρώ! Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδιανόητη και ελπίζουμε να οφείλεται σε παράλειψη ή λάθος των ιθυνόντων!

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάσθε:

Έχετε υπόψη σας την κραυγαλέα αδικία που προκύπτει από την Κ.Υ.Α. Αρ. Πρωτ. 385/ΕΓΔΕΚΟ 0012/5.1.2011, σχετικά με τους εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου; Πώς τοποθετείστε σχετικά;Θεωρείται θεμιτό να είναι πιο συμφέρουσα η μετακίνηση στην πόλη με Ι.Χ. παρά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;Ως Πολιτεία, ποια κίνητρα δίνετε στους πολίτες προκειμένου να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς;

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *