Υλοποιηση εργων στην Αμοργο

   

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ

                                                               19-06-08

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ.Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας,Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και            ΠΕΧΩΔΕ 

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση έργων στην Αμοργό 

Στα πλάισια του μέτρου 5.11. του ΠΕΠ Ν.Αιγαίου για τα μικρά νησιά,έχουν ενταχθεί έργα που αφορούν και το νησί της Αμοργού με «ενδιάμεσο φορέα» ανάπτυξης του προγράμματος την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.».Συγκεκριμένα τα έργα αυτά είναι :α) Προμήθεια και εγκατάσταση αφαλάτωσης,β) Κατασκευή δύο δεξαμενών των 1000 μ3 με οδό προσπέλασης και σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης,γ) Ανάπλαση πλατείας όρμου Αιγιάλης,δ) Ανάπλαση πλατείας Καταπόλων και παραλιακών δρόμων,ε) Βελτίωση βατότητας οδού Χώρας-Καταπόλων,συνολικού προϋπολογισμού 3.085.800 ευρώ.

Τα έργα κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης των απαιτούμενων διαδικασιών,που αν συνεχιστεί μοιραία θα καταλήξει στην απένταξή τους από το ΠΕΠ,αφού το Γ΄ΚΠΣ λήγει στις 31/12/08.Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ισχυρίζεται ότι αυτά τα έργα αποτελούν μέρος μιας ομάδας έργων,μερικά από τα οποία δεν είναι ακόμα ώριμα.

Επειδή τα έργα αυτά αποτελούν σημαντικά έργα υποδομής για το νησί –ειδικά λόγω της καθυστέρησης του έργου των αφαλατώσεων και του έργου της κατασκευής των δύο δεξαμενών θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης του νησιού – και επειδή αν δεν προχωρήσουν άμεσα θα χαθούν σημαντικοί πόροι, 

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί: 

Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε τα έργα αυτά να υλοποιηθούν άμεσα;                                           

Ο ερωτών βουλευτής     

                     Γρηγόρης Ψαριανός                         

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *