Ψαριανός, Τσούκαλης παρουσίασαν τις αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στην Καλαμάτα βρέθηκαν χθες οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθηνών) και Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐας). Στη συνέντευξη, που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσίασαν τις βασικές αρχές του νεοϊδρυθέντος κόμματος, ζήτησαν τη συστράτευση των πολιτών για το τέλος των πελατειακών σχέσεων με το δικομματικό κράτος και αναφέρθηκαν (μάλλον ακροθιγώς) στις ευθύνες του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Αριστεράς. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι Μεσσήνιοι Μπ. Βακαλόπουλος και Τ. Χαλβατσιώτης.

«Υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα από όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Ψαριανός. «Μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά, γιατί ο κόσμος πιστεύει και ελπίζει ότι το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα δώσει μια δημοκρατική, προοδευτική διέξοδο στα αδιέξοδα που ως τώρα έχουν δημιουργηθεί από το εναλλασσόμενο κόλπο του δικομματικού συστήματος που μας ταλαιπωρεί από τη μεταπολίτευση έως σήμερα και που μας έφερε λίγο μετά το χείλος του γκρεμού. Η πελατειακή σχέση με το κράτος έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τελείωσε η περίοδος που ήμασταν πελάτες. Πρέπει να ξαναγίνουμε πολίτες», είπε.
«Ένα από τα μεγάλα μηνύματα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η συμμετοχή των ανθρώπων», εξακολούθησε ο βουλευτής. «Η Δημοκρατική Αριστερά θέλει να καλύψει ένα χώρο που είχε μείνει ορφανός. Δεδομένου ότι και με ευθύνες της ηγεσίας του Συνασπισμού αλλά και με τα αδιέξοδα και τις εμπλοκές ιδεοληψιών και ιδεολογημάτων στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε φτάσει – ενώ υπήρχαν ελπιδοφόρα μηνύματα και μετρούσαμε πριν από ενάμιση χρόνο μέχρι και διψήφια ποσοστά – να θυμίζει ο Συνασπισμός ένα ΚΚΕ Β’, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ισχυρή δόση αριστερισμού. Η Δημοκρατική Αριστερά θέλει να επαναπροσδιορίσει το χώρο στην κατεύθυνση ενός αριστερού ευρωπαϊσμού, απόλυτης δημοκρατικής διαδικασίας και διαφάνειας και, επίσης, μια δίκαια ανακατανομή και εισοδήματος και της ελπίδας των ανθρώπων».
Στις θεμελιώδεις αρχές του κόμματος αναφέρθηκε ο Νίκος Τσούκαλης: «Η Δημοκρατική Αριστερά αποτελεί τη συνέχεια του ιστορικού πολιτικού – κοινωνικού ρεύματος της χώρας, της ανεκτικής και διαρκώς ανανεούμενης Αριστεράς. Σκοπεύουμε να την πάμε πολύ μακριά. Με την έννοια αυτή δικαιούμαστε να διατυπώνουμε με τόλμη τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν το κόμμα μας. Αυτές οι θεμελιώδεις αρχές, όπως τις έχουμε διατυπώσει εξ αρχής από την ίδρυσή του είναι: αριστερός ευρωπαϊσμός, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική εγρήγορση». 
  Εφημερίδα Θάρρος της Καλαμάτας

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *